2014. március 25., kedd

Pom pom meséi

Időnként, a régen felötlött terveim alapján készített, de valami oknál fogva, félkész állapotban maradt szettek között nézelődöm.
Sokszor van az, hogy új lendületet kapnak, vagy egy addig hiányzó dolog felbukkanása eredményeként, végül megszületnek teljes valójukban.
A most bemutatott szett is így jött létre.
Talán még az eredeti terv, a fonalaim felhasználására irányult, de ebben az esetben kifejezetten egy gombolyag fonal felhasználásáról van szó.
Méghozzá egy világosbarna fonalról. :)
A fejemben , a valódi elkészítésétől eltérően rettentő gyorsan megszületett az eredmény.
Az akkoriban még nem ilyen hatalmas barokk parókahajat viselő szőke , megnyírt hajú babám szinte kiköpött mása volt, egy gyermekkoromban is közkedvelt mese figurának.
Ő pedig nem más, mint Pom pom meséiből ismert Picur.
Csukás István által megíródott, Dargay Attila által megrendezett, Sajdik Ferenc rajzaival életre keltett, animációs rajzfilmsorozat, amely immáron, közel 35 éve volt először a televízióban látható.
Azóta is sok kisgyerek nőtt fel ezeken a kedves történeteken, amelyek során megismerhettük a két főszereplőt, az iskoláskorú Picurt, és a szőrgombolyag Pom Pomot.
Mellettük, a történetek során akadt még jó pár kedves figura, mint például a minden csokoládét imádó édes Gombóc Artúr, a mindent kiradírozó Radírpók, Festéktüsszentő Hapci Benő, a bátor Tintanyúl, és még sokáig sorolhatnám...

Aztán egyszer csak, valami oknál fogva szóba került ez a dolog egy nagyon kedves ismerősömnél,  akitől kulcsfontosságú dologhoz, méghozzá a speciális mintájú, és színű anyaghoz jutottam.
Ha Ő nincs, akkor talán az egész szett örökké marad a "félkész terveim" dobozban.
Ettől ez az egész szett a szívem egyik csücske is lett, és ehhez méltóan mutattam is be a Barbietrend facebook oldalamon.
Az elkészülés sorrendjében mutattam 1-1 fotót, ami alapján lehetett gondolkozni, hogy kire is gondoltam, és mi is készül.
A játék címe: "Ki lehet Ő Szőkesége?"
Ennek alapján mutatom most itt is a fotókat.

Először is kellett vennem egy új szőke babát.


A csipkés alsónemű, és a táska elkészült, itt még titokzatos módon háttal.
A ruha anyagának ajándékozójától kaptam is ezekre a félmeztelen képekre egy igen aranyos megjegyzést,
miszerint a mesében még kislányként bemutatott szőkeség gyerekkorú, a képen látható pedig már felnőtt,  és ettől lehet hogy a látogatók azt is gondolhatják, hogy egy meztelenkedő Tanárnéniről van szó. :D


 A táska közelről.Valójában is nyitható-zárható.A táskában pedig az elmaradhatatlan T vonalzóval. :)


Ezért is, gyorsan, még másnap megmutattam az elkészült ruhában, ezzel a meztelen Tanárnéni feelinget meg is szüntettem.
Azért ebből már nagyon sokan tudhatták hogy kiről is van szó, hiszen a képen látható Szőkeség, egyetlen ismert utcai viselete a hosszában csíkos ruhácska, a csipkés alsóneművel, és a ruha anyagából készült, hajban hordott masnival.

  

Aztán elkészült a kedves barát, Pom Pom is.




 A két jóbarát:


Végül, de nem utolsó sorban, a mesék utolsó pillanataiban elhangzott párbeszéd :)


Nem is zárhatnám mással a mai posztomat :)




2 megjegyzés: